Etäkäytön tunnistus

Etäkäyttösovellukset ovat laillisia ohjelmistoja, joilla voidaan muodostaa yhteys etätietokoneeseen verkon kautta. Etäkäyttösovelluksia ovat TeamViewer, LogMeIn Pro ja Remote Anywhere. Hakkerit voivat käyttää tällaisia sovelluksia hallitakseen tietokonettasi, asentaakseen haittaohjelmia, esiintyäkseen sinuna tai aloittaakseen vakoilun.

Tarkistamme, onko tietokoneellesi asennettu etäkäyttösovelluksia, ja autamme sinua poistamaan tällaiset sovellukset, jotta kukaan ei pääse hallitsemaan laitettasi.

Voit etsiä etäkäyttösovelluksia tietokoneeltasi seuraavasti:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Mene Identiteetti-osioon
  3. Napsauta Etäkäytön tunnistus-kohdan Näytä -painiketta.
  4. Tämä avaa Etäkäytön tunnistus -ikkunan, jossa näet, mitkä etäkäyttösovellukset löytyivät tietokoneestasi.

Tässä ikkunassa voit tehdä seuraavaa:

• Valitse Lisätiedot etäkäyttösovelluksen vieressä, niin näet lyhyen kuvauksen sovelluksesta.
    • Valitse sovelluksen vieressä olevasta avattavasta luettelosta Poista, jos haluat poistaa sovelluksen. Tämä avaa Ohjelmat ja ominaisuudet -ikkunan, jossa voit poistaa kyseisen sovelluksen.
    • Valitse sovelluksen vieressä olevasta avattavasta luettelosta Ohita, jos et halua poistaa sovellusta juuri nyt. Sovellus lisätään Piilotettu-ryhmään, josta voit palauttaa sen myöhemmin.

Etäkäyttösovellusten etsiminen ei toimi, jos tunkeutumisenestokomponentti on poistettu käytöstä.